2019. június 27-én, csütörtökön a Helsinki Bizottság által a Pride keretében szervezett “meleg menekültekért” aggódó rendezvényen jártunk a Dohány utca 13. szám alatt található Magvető Café-ban. Öten voltunk, én, Gaudi-Nagy Tomi, Mikus Marci és két hölgy. Továbbá örvendetes, hogy tőlünk teljesen függetlenül megjelent még néhány fiatal hazafi is.

A szervezők már vártak! Az ajtóban egy sereg Helsinki Bizottságos ügyvéd meg aktivista állt, sőt, már egy biztonsági embert is fizettek (ez már valószínűleg az elmúlt hetekben történt megjelenéseink eredménye).

A kirekesztés ellen küzdő nagy élharcosok persze most se engedtek be, mondván, “nem regisztráltam”, nagyjából így jártak a többiek is.
Az nem érdekelte őket, hogy a hivatalos Pride programban ezen rendezvény meghirdetésénél nem szerepelt, hogy regisztrálni kéne. Azt mondták, hogy a Facebookon szerepelt. De ezt nekem, mint a Facebookról eltávolított személynek, honnan kellett volna tudni?
A vicces az volt, hogy miközben ott ácsorogtunk az ajtóban, vitázva a libsikkel, közben jött egy velük hasonszőrű alak is, aki – szintén hivatkozva a hivatalos programra – ugyancsak nem regisztrált, viszont a szemünk láttára nem tehették meg, hogy ennek ellenére beengedik (egyébként nyilván megtették volna), így ő is hoppon maradt, amitől sértődötten duzzogva távozott.

Viszont Gaudi Tomi be tudott jutni (ő valami cikket olvasott az eseményről valahol, aminek a végén ott volt, hogy kell regisztrálni) és feltette a kellemetlen kérdéseket az előadóknak.

Eközben minket kint a bejárat előtt az a “megtiszteltetés” ért, hogy megtudhattuk a Magvető Café üzletvezetőjétől, hogy ő egy válófélben lévő kétgyerekes anya, akinek az életet legjobb szexuális élménye egy nővel volt. No comment… de mégis: anyák és feleségek szégyene ez a szutyok!

a Vadhajtások videó-összefoglalója a Dohány utcai látogatásunkról

Közben Novák Előd is helytállt egy másik Pridos helyszínen, ahol az “LMBTQ+ jogok” magyarországi jövőjéről folyt a diskurzus.
Itt fel kell hívni a figyelmet egy jelentős félrevezető sunyiságukra. Ugyanis nincsenek és nem is lehetnek “LMBTQ+ jogok”, mert csak egyszerűen emberi jogok vannak. Pl. minden embernek joga van arra, hogy egy a másik nemből való emberrel gyermeket/gyermekeket nemzen és azt együtt felneveljék, mint család. Ebből a jogból senki nincs kirekesztve. Ha valaki egy saját nemebélivel akar gyereket nevelni, az már egy újfajta jog lenne, ami viszont természetellenes és kártékony, ezért nincs rá szükség. Tehát nem egy meglévő jogból lettek ők kirekesztve, hanem van egy jog, amiről lemond az, aki képtelen a normális heteroszexuális életvitelre.

Novák Előd a Pride rendezvényén
Novák Előd az LMBTQ jogok vitáján

Végül újfent hangsúlyoznám, hogy meg lehet mozdulni bárkinek, be lehet menni a Pride rendezvényeken közéjük, el lehet mondani a véleményünket, lehet tiltakozni és főleg ki lehet majd jönni a július 6-ai felvonulásukkal szembeni ellentüntetésekre is!