Ma a Főpolgármesteri Hivatal dísztermében megrendezett konferencián jártam. A téma a két igaztalanul bebörtönzött székely hazafi, Beke István és Szőcs Zoltán ellen Romániában folyó eljárás volt. Az esemény rendezője az a Kisebbségi Jogvédő Intézet volt, melyet parlamenti képviselő korában Gaudi Nagy Tamás javaslata alapján hoztak létre.

Egészen érdekes volt megtapasztalni, hogy a régebben igazi hazafias ügyekben nem éppen a helyzet magaslatán álló fideszesek vagy a volt MSZP-s Szili Katalin, milyen lelkes hívei lettek a székely politikai foglyok szabadon bocsátása ügyének. Hiába, az utóbbi időkben valóban igazán nagy változásoknak lehetünk megélői.

Sajnos a csonka honi hazafiak ellen folyó hasonló koncepciós eljárások, mint pl. a saját ügyem (Hunnia-ügy) tekintetében még nem sikerült ennyire előreszaladniuk.
Morvai Krisztina Fel is hívta erre a figyelmüket, amit ezúton is köszönök neki.

Gepostet von Ajsa Nagy am Freitag, 14. Dezember 2018

De ne legyünk elégedetlenek, reméljük, ami késik, nem múlik.

Mindent összevetve Völner Pál unalmas monológjától eltekintve, egészen jó beszédek voltak. Remekül szólaltak fel a székely politikai foglyok hozzátartozói, Beke Csilla és Szőcs Csongor is.
Tiszta szívemből kívánom, hogy ügyük látható kormányzati szintű támogatása mihamarabb eredményre vezessen.