Július 1-én, hétfőn megint egy igen veszélyes Pride rendezvényen jártunk.
Kb. egy tucat hazafival vonultunk fel az iskolai LMBTQIA+…Z propagandát terjeszteni akaró LMBT Szövetség rendezvényének helyszínén, a Háttér Társaság Bp., XIII. kerület Balzac utca 8-10. alatt található irodájánál.

Az iroda egy bérházban volt. A kapucsengő többszöri megnyomása után nagysokára előkerült egy kis szakállas ratyi meg egy leszbika, akik közölték, hogy mivel mi “nem értünk egyet a rendezvény céljával”, ezért nem mehetünk be már a kapun se és elállták azt.

hazafiak a Balzac utca 8. bejáratában
a Balzac utca 8. bejáratában

Csakhogy így a ház lakói se tudtak be/kijönni, amiből elég nagy kavarodás lett, melynek eredményeképpen végül csak bejutottunk.

hazafiak a Balzac utca 8. bejáratában
a kapun belül

A Háttér Társaság irodája a belső udvarról nyíló földszinti helyiségben volt. Mivel az ajtót zárva találtuk, hát becsöngettünk.

https://www.facebook.com/watch/?v=502279820510047

Viszont a csöngőt egy idő után kikapcsolták, így hát kopogtunk, hátha azt meghallják.

https://vk.com/video-164595398_456239093

Közben egy interjút is adtam.

https://vk.com/video-164595398_456239091

Az időközben megérkező rendőrök a kis buzi szervező követelése ellenére megint nem nagyon tudtak mit intézkedni, mert semmi törvénysértő nincs abban, hogy egy nyilvánosan meghirdetett rendezvényre – amire ráadásul a saját kiírásuk szerint a nem LMBTQI embereket is várták – elmentünk.

a Pesti Srácok videó összefoglalója

Végül rendőri segítséggel elérték, hogy mi ne, de a megjelent néhány homár (köztük több már régebbről ismert homoszexuális tanár) bemehessen.
Viszont a felelőtlen libsi anyja által a rendezvényre odahozott 13 éves (!) kislány addigra már elment, így megjelenésünkkel őt lényegében sikerült kimentenünk a gyerekekre ácsingózó ratyik karjaiból.